[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4763: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4767: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
The UK Hyundai Coupe Site Forum • View topic - Electrical Problems when starting...?
The UK Hyundai Coupe Site
Main Site    Coupe Models    Gallery    News    Supercharged Coupe    Readers Coupes    Links    Tuning    Events    D.I.Y.   Privacy Policy
It is currently Mon Dec 17, 2018 5:01 am

Unfortunately no new posts or members are permitted,
however the forums will remain as an archive to retain all the useful information collected over the years.

All times are UTC [ DST ]


Welcome Guest! Feel free to peruse the site, or Register to get the full benefits.




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Thu Jan 07, 2010 7:34 pm 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now
User avatar

Joined: Thu Dec 11, 2008 1:56 pm
Posts: 231
Location: Galashiels, Scotland
Coupe: gen2
My car is completly reliable but in the past 3 days or so I've encountered a problem starting the car.

Tuesday = Scenario 1:

Went to the petrol station, filled up, paid for the fuel got back in the car and turned the ignition - nothing at all. Luckily bumped into somebody I know and we bump started the car - off I went... stopped at a mates house who I was going to visit when I filled up. Left the car running while I went in and told him I suspected my starter motor might be jammed. When we came out the car was dead (plenty of life in the battery as all the lights would come on and the horn worked fine) - turning the key there were no ignition lights. This problem turned out to be a blown 30A fuse under the bonnet - swapped it for the power window fuse and I was good to go! :)

Thursday = Scenario 2:
Car running perfectly during the day, went shopping etc and then due to the snow and road conditions, had to reverse the car back up a single track road to allow a couple of cars to get by. As I reversed back up I managed to stall the car :o

No problem quickly turn the key and away we go again - no turnover of the engine again.... :bang

Had a look around under the bonnet at the fusebox and no sign of any blown fuses, after about 10 mins was thinking of calling a mate of mine to give me a tow to my house and thought I'd give it one last go and the car started...hmmm

Has anybody here had problems with intermittent starting?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Thu Jan 07, 2010 7:48 pm 
Offline
Yep, the Coupe is my life
Yep, the Coupe is my life

Joined: Fri Jun 22, 2007 8:06 pm
Posts: 4148
Location: West Norfolk
I reckon your starter is suspect - had something similar on my last Rover.

Can't remember what it was exactly, I ?think? it's the solonoid - I'd have a close inspection of the starter terminals and cables in case one has worked loose and corroded, before planning anything major.

Wilco supply starters on an exchange/return basis, if you need one :thumbup


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Thu Jan 07, 2010 7:58 pm 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now
User avatar

Joined: Thu Dec 11, 2008 1:56 pm
Posts: 231
Location: Galashiels, Scotland
Coupe: gen2
I'll have a look tomorrow during the daytime then.

The starter hasn't given me any trouble at all before these two incidents but I'll report back :phone


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Thu Jan 07, 2010 8:01 pm 
Offline
Yep, the Coupe is my life
Yep, the Coupe is my life

Joined: Fri Jun 22, 2007 8:06 pm
Posts: 4148
Location: West Norfolk
Starters are like turbos - fine one minute and knackered the next, don't seem to wear out.

Might be something unrelated completely, but it sounds like the problem I was having...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Thu Jan 07, 2010 9:08 pm 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now
User avatar

Joined: Thu Dec 11, 2008 1:56 pm
Posts: 231
Location: Galashiels, Scotland
Coupe: gen2
The weird bit was that it fired up instantly after waiting a bit though... if I'm lucky it'll be Ok till the weather gets a bit better.... :bow


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 2:57 am 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now

Joined: Fri Sep 19, 2008 12:05 pm
Posts: 174
Location: South Wales
Coupe: gen2
doesnt that crank sensor cause a problem when the car warms then works gain when cools, not a 100% but im sure someone will comment on if im barking up the wrong tree, as i'd say its probably the starter. Cold weather doesnt do good for cars aspecialy mine its like a block of ice with everything that freezes on it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 10:00 am 
Offline
Yep, the Coupe is my life
Yep, the Coupe is my life

Joined: Fri Jun 22, 2007 8:06 pm
Posts: 4148
Location: West Norfolk


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 8:32 pm 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now
User avatar

Joined: Thu Dec 11, 2008 1:56 pm
Posts: 231
Location: Galashiels, Scotland
Coupe: gen2
Was out in the car today - started first turn immediately each time to be honest.

The problem that I had was that all the dash lights came on but there wasn't anything happening once I tried to crank the engine. The key was turned and absolutely nothing happened at all.

I'm suspecting the ignition fuse blowing might have been caused when I was driving the car and attempted to turn the key to see if the starter was jammed...

When I had the problem last night all the fuses were OK - it's seemed more like the starter just wasn't getting any power to it when I turned the ignition.

I've got another electrical issue which I'll create a separate thread for which might be connected?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 2:06 am 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now
User avatar

Joined: Thu Dec 11, 2008 1:56 pm
Posts: 231
Location: Galashiels, Scotland
Coupe: gen2
Well the interior light and clock problems were cured by replacing a bad fuse :bow

I had another failure to start this evening - funny thing is I just need to leave the car for a bit then it will start.

Now that I know my car has the Alpha engine fitted to it - do I need a different starter motor?

As the weather has been totally shiite I've not been underneath to have a look see at what's going on... :aargh


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 11:10 am 
Offline
Yep, the Coupe is my life
Yep, the Coupe is my life

Joined: Fri Jun 22, 2007 8:06 pm
Posts: 4148
Location: West Norfolk
Just posted in your other thread - the starter will be the same as the one used on the Elantra, mate.Should be easy to find and it's not very likely to be the same as a Beta Coupe...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 6:02 pm 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now
User avatar

Joined: Thu Dec 11, 2008 1:56 pm
Posts: 231
Location: Galashiels, Scotland
Coupe: gen2


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 6:30 pm 
Offline
Yep, the Coupe is my life
Yep, the Coupe is my life

Joined: Fri Jun 22, 2007 8:06 pm
Posts: 4148
Location: West Norfolk
SWEEEET :D

That info could do with being squirreled away in a 'sticky' or FAQ or similar for future reference :thumbup


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Electrical Problems when starting...?
PostPosted: Mon Jan 25, 2010 8:37 pm 
Offline
I'm really motoring now
I'm really motoring now
User avatar

Joined: Thu Dec 11, 2008 1:56 pm
Posts: 231
Location: Galashiels, Scotland
Coupe: gen2


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 13 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  

The UK Hyundai Coupe Site is not responsible for the accuracy of information contained with the Site or Forum • The views expressed on this forum are those of the individual poster, ukHCS does not take any responsibility for topic content. • Any companies advertising on or selling through the Site and Forums are in no way endorsed by or affiliated with ukHCS. Transactions undertaken with these companies is done so at the risk of the individual. • ukHCS is an independant website and forum, run, owned and designed by Xorro • ukHCS is not associated with Hyundai, their parent companies or any other car manufacturer • All ads displayed on this site are sorted and maintained by a third party and are not endorsed by ukHCS.